ŠOP Records Novice - 20.7.2016

| 2016/07/20


KVOTE SO BUDALE

 

 

Leto kitar je. Napovedi bojo v slogu. Refleksije so polne klientelizma.

 

 

BANDCAMP od ŠOP – ŠOP IS THE TITS!

ŠOP Soundcloud.

ŠOP Radio u(vod) sluha!

ŠOP na JUTUBU!

Diler na FEJSBUKU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!

 

Prijava_za_kvote-2

 

ŠOP REFLEKSIJE/KLIENTELIZEM:

Kronološko je zdej mal zajeban, najprej zadnje. 28.7. ma ŠOP tretji rojstni dan. Podelili se bodo pokali. Nekateri kak teden kasneje. Ampak romali bodo v prave roke.

 

22.6.2016

Izide singel Če pička je kosmata (soft’n’furry mix).

Ej, poslušam zdele tole in glih pr koncu komada se je (ugotovim šele zdej) mim prpelal nek sladoledarski tovornjak s sladoledarsko muziko. Ampak je vseen čist pasal zraven, tko da sploh nisem poštekala, da poslušam dva ločena sounda :) (to gre loh v kategorijo ‘ŠOP-poslušalci delijo svoje anekdote s svetom’)” [NH, FB]

Živjo! Sem priča rojstva trash-stonerrecycle punka… :P” [ŽV, FB]

Modno je objavljati korespondence z gmajla.

ŠOP MVP 2015 na isti dan tik pred izdajo pošlje mejl, v katerem med drugim zapiše: “Ideja je naslednja. Naredita/naredite komad, minutko, dve minuti, kjer v svojem punk stilu odpojete kakšne sočne o kvotah (lahko samo “kvote, kvote” ali karkoli vam umetniška svoboda ponuja), …

Sledi še vzpodbuda, v istem mejlu: “Ne se ustrašit bremena, we are counting on you in vem, da je to to! :) Javi!

 

Med 22.6. in 2.7.2016

Diler je na morju. Kontemplira zajeban lajf. Dle časa morš bit na morju, so govorili stari. Moja služba, moj grob.

Na šihtu Sreč spiše tekst.

 

2.7.2016

Nabavi se pive. Gre se v “studio” (Škratova čitalnica TM) švicat.

Zopet isti dan, tokrat ŠOP MVP 2014 zapiše: “Lol! Dobila sm preblisk, da bi ti poslal vso muziko od ŠOP-a na MK, ker je mlajša od dveh let in bi se pol loh rolala v okviru kvot. Na MK strani je obrazec za prijavo :D Pičke bi kr sedle! :D Fajn bod

 

7.7.2016

Rough mix. https://www.youtube.com/watch?v=4ZgBgwDU2O8

uuuu,tale snemanja so pa hot :D Moram kdaj uletet :P” [fenica prek mejla]

 

8.7.2016

Skladba je prvič predvajana.

Diler gre v Zagreb. Če se vam ne da brat, poskrolite do TL;DR

V petek smo se odpravl v Zagreb. Oziroma bolj sva se. Krasn izgovor, da pelem seko na koncert Maca, sicer pa guilty pleasure moj od Salad Days naprej. Namreč, nisem ga sploh še porajtu, ko je bil v Šiški tri leta nazaj, klasik. Poklopl se je več stvari: dragi gre model precej na kurac, ampak mi jo je nekak uspel prepričat, da gre zravn. Potem se jav seka(ki trenutno drajsa mojo Salad Days LPjko), da to mora it in evo odrešitev za nefene, plus kolegica od seke je dol na izmenjavi direkt kratko šetnjo od Močvare, s čimer bo človk lahka zaugu pive in odspal, lagano. Ulaznica tut človeških 100 kuna.

Nč, pičiva dol, mal zjebana, mal se cvika, če bo avto delu, klima itak že ne dela, obe zadnji šajbi se več ne odpreta, vročina prtiska, ritnce ne daju šupku za dihat, na meji se razporedit v vse napačne kolone(itak!)… Hvala bogu sva po Guglu uspela spizdit dol z autobahna direkt pred čepom za Lučko. Ljubljanska in Zagrebačka avenija FTW. Sicr pa, nazadne sm biu v Zagrebu leta 1998 na Stonesih, lep je mest, širok, al kaj nej rečm.

Da skratim, ob prihodu se je blo treba precej ožet, neki požret in naizi prošetat mim knjižnce velke dol do Save. Močvara je najs, velik folka, mična raznospolna telesa, krasne vonjave. Nekje ideja je bla, da se spije kaka dva pira recimo max, penzionerske fore.

Koncert se je začel točno ob devetih, na svetlem, do enajstih morjo namreč zapret zunanjo štacuno. Zgleda okoliš ni tko, k pr Vodnikovi domačiji tlele, kjer zadnje cajte do polnoči nabijajo Toto in podobne bruhce. Je pa dnevna svetloba omogočala razgled na RTVjev stolp par sto metrov za odrom. Človek se za trenutek zamisli okoli rošad na tretjem programu HRT, ampak pirček in godba mata prednost. Lepo srkam in se probam sprostit ob laganici in hipijevsko-zejbantskem vzdušju. Vidm enga z majčko od Radia Študent, nek mlajši tehnik, potem vidm Drozga, k bul v svoj telefon, pomoje mu je blo še za nianso bolj dolgcajt, kukr je napisu u recenziji. Muzika šopa, Mac se zajebava iz vsega možnega, vrsta za pir pa čist predolga. Sm kr do vhoda hodu po pir, je blo hitrej, pa še s simpatično točajko sva že v prvo našla stično točko glede destinacije drobiža ob plačilu. Vselej me je čakal prijazen nod, naj laufam, da ne bom kej zamudu.

Ni manjkalo šale. Da sem s prihodom v Zagreb zadel, mi je bilo jasno, ko so pirčki začel delvat. Mac nam je zaupal, da je nekoč v zamrzovalnik vtaknil svoj kakec. In si ga potem zmrznjenega zatlačil nazaj v rit. Prvemu celo verjamem. Odšpilal so korektno, tut Chamber of Reflection, čeprou sm se po parih štiklcih odloču, da ne rabm tega komada, da sm hepi. Najtanjša debela kitarca in lahki vajbi, take bende bi mogl furat na terasah na morju. Pol človk ne bi tok silu v robinzon turizem. Vzdušje je blo jebeno, kukr rečejo v Zagrebu se mi zdi. Več piv je blo, boljš je blo, bolj se je džuskal… Je pa godba zahajala tut v neke venčke in priredbe. Hell’s Bells so neki nakazval, pa Queene tut, srčno upam, da je bla to zajebancija. Med temi venčki so enga tipa nosil po rokah. Stali smo čisto zadaj, skoraj pri toncu in tega tipa so prnesl čist do nas. Se mi zdi, da smo bili za sprejem bolj slabo pripravljeni, tut predispozicije matere narave nam niso šle na roko. Tut folka ni blo kej dost. Sej ne vem, zakaj se tok hočm opravičvat, skratka, nismo opravl svoje funkcije in tip se je zložu po tleh kukr je bil dolg in širok. K sreči ga to ni kej dost zmotil in hitr se je spet povzpel na voljne roke, men pa ni blo jasn, zakaj vsi tok čjo tega modela nosit. Pol se je to mal razjasnil, ko so ga prnesl nazaj na oder. Zgleda nam je družno uspel falit moment, ko je Mac stejdždajvu. Vsem nam je bilo žal, da ga nismo zagrabil za rit. Sm šu kr še po eno rundo. Bližala se je enajsta – exit light, enter night. Dejansko. Tipi so pičili Enter Sandmana, svašta, sej je blo top, še pel smo družno. Ružili so tam četrt ure skor, mislm, da je bil to encore in te fore.

After u Močvari, vidmo neke like s filofaksa, slabi komadi, kratke pijače. Okol dveh so leta nardila svoje. Na poti do fleta smo še obsedel na štengah ob mostu, da smo ujel sapo plus seki se je uspel zložit in okrvavit kolen. Vse torej, po čemer so se nam mladostni žuri vtisnl v spomin.

TL;DR Bili su to divni trenuci.

 

12.7.2016

Diler pošlje obrazec, ki ne predvideva, da ga pošlje bend.

 

17.7.2016

Če pička je kosmata se priporoča za jutranjo kavico.

 

20.7.2016

Zajeb pri prijavi štiklcov obrodi sadove. Samo kompozicije Šovinjista! vsebujejo ime benda. Naslovi so prebrani, z občutkom.

ne morš, da se nebi vsaj mau nasmeju. XD ” [SL, Twitter]

oh god yes, to. sm šel mat vprašat: a je danes karoli kej grdih besed izreku? njen ogorčen odgovor: ja! jih je!” [MM, FB]

Iskrene čestitke, Šop Diler” [JT, FB]

stari, to je pank. Živele pičke! https://sop-records.org/?p=1169” [Pankster, zgornji link]

 

 

ŠOP NAPOVEDUJE:

Pre(d)stavljamo. Po 28.7. se bomo šopiril…

 

Rimjob Texas – Recep T (28.7.)

Tihomir Toplišek – John(ny) Cage ti razbije jajca (4.8.)

Dražen Stjepanović – Kad je hladno, hladno je. Kad je vruče, vruče je u tri pičke materine. (11.8.)

Patak Filip – Bepo (18.8.)

Jozo Elektronik – Computer Controlled Sample Improvised Music Pt. 2 EP (25.8.)

Zasedba, ki jo bo poimenoval Andrej Pervanje – F80DD55F180C65906CE0EE44CD270553 (1.9.)

KL – DoTheLaundryWhileICompose (8.9.)

Bushkapyetta – 1985 (15.9.)

Bjizz – ??? (jesen)

Nina Car Grom – Baby Jesus (jesen)

Da’Mon & Dražen Stjepanović – Skupaj drajsava (jesen)

Jozo Elektronik – Telefonistka (jesen 2017)

Žongler Mastif – unknown jungle album aka sound lajfer (this is not my moosic) (???)



KVAKVA 2016-06-22-2016-07-20