ŠOP Records Novice - 29.7.2019

| 2019/07/29


drone emoji – DAS KAPITAL

drone emoji se vrača mit DAS KAPITAL. A ste ga prebral? Zej je prilika!

A je kdo prčakval?

“Ej model”

“A bi izdal en drone emoji singl”

GODDAMN

ŠOP Radio. Ima program. In hite. več spodaj.

BANDCAMP od ŠOP – ŠOP IS THE TITS!

ŠOP Soundcloud.

ŠOP na JUTUBU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!


EVENTI

balans

2.8. Fotopub, Novo mesto

9.8. Reciklart, Metelkova Ljubljana

15.8. Selekcija, Pritličje, Ljubljana

29.8. – 1.9. Transborders


ŠOP REFLEKSIJE/KLIENTELIZEM

lulica je bla u spešl 100db! Interbrezview se bo vedno nekak nahaju tlele (za zamudnike) …

Bera pokalov je bla podeljena. Treba je it še na burger in dostavt Artista of the Year 2018. Sofija Leron Is Also A Designer razstava je in še bo gor v Škratovi čitalnici. Ujemte jo!

Fotke! Avtorice Kaktus, Kristina, Nina in Nina.

Tkole smo sicer povedal:

Rookie of the Year

Nina Hlebec

Najprej zgolj navidezen downplay. Podobno kot v letu 2017, je tudi v letu 2018 Artist of the Year tudi Rookie of the Year. V 2017 sta bila to, spomnimo, balans s prvencem bunkerpop. Ker na ŠOPu nismo feni podvajanja nagrajenih, gre potem naziv Rookie of the Year drugi najvišje uvrščeni artistki. 2017 je bila to Voidvodinja, 2018 je to Nina Hlebec. V obeh primerih sta artistki močno zaznamovali dotedajšnje gibanje številk v ŠOP statistikah, kar v očeh edinega člana interpretov ŠOPskih podatkovnih skladišč še dodatno opraviči romanje nagrad v njuni smeri. Voidvodinja je denimo bila v 2017 nekaj časa celo najbolj poslušana artistka na ŠOPovem Bandcampu. Ampak pejmo zdej torej v 2018.

Nina Hlebec je svoj prvenec 112 izdala 10. januarja 2018. Z njenimi besedami: “112 je zbirka večinoma nepovezanih zvočnih prebliskov, nastalih v mestu Singapur v 112 dneh. To ni reprezentativen dokument časa in prostora. To ni turistični popis avanture. Še manj je avtentično doživetje, ki bi bilo strnjeno v koherenten zvočni zapis. Je osebno pričevanje o prekarnosti, izruvanosti, strahu in negotovosti. Ter o drobnih utehah.

Plošča je bila dodobra predstavljena v DJ Grafitih na Radiu Študent, enkrat se je komad Thursday of Mysteries znašel tudi v glasbeni opremi. Glasba je uizi nehvaležna za dnevni eter, zato je to pomemben podatek. Modelka je bla na radiu WFMU v oddaji Neighbors Noise with Jesse Kaminsky, tut avstralski Edge Radio z oddajo Bena Crothersa What I Say je pofuru en komad, na koncu pa je še Muanis v svojem manifestu za Odzven posebej izpostavil plato (med drugimi). Glavni raztur te plate pa se je zgodil na Bandcampu, in sicer je nek tipac za 112 odštel 50€ in sesul sistem točkovanja keša takratnega. Po tehtnem premisleku in uravnilovki deležev, ki jih prinesejo nakupi plat h točkovanju, je Nina Hlebec še vedno komfortno tretja najjača artistka leta 2018 na ŠOP. Ravno zaradi tega pa je to torej brez pretiravanja upravičeno poimenovana prelomna plata na ŠOP. Čestitke!

Artist of the Year

drone emoji

Leto 2018 je blo posebno leto za ŠOP artiste. To je jasno že zarad prejšnje nagrade konec koncev. Nina Hlebec je namreč konkretno pogazila zadeve kot so Rimjob Texas, Voidvodinja, T4&4, Bushkapyetta in tako dalje. Obstajata pa dve imeni, k vse ostalo pošljeta v shadow realm, kukr se reče.

20. julij 2018, mejl: 

Zdravo Šop records, 

Bi izdali moj album/mikstejp? 

https://we.tl/T4WjRoIOlU

Lp drone emoji

2. avgusta zadeva izide. Takrat smo rekl: “Medvalovno medmrežni artist raznoterega izparevanja se dromljaje ustavi na ŠOPu in zasanjane duše zaziba v saturirane čase lebdenja na gorki vodi. Album ob pravem času na pravem mestu.” Noben ne ve, kdo to je. Bil je prvi RŠ Hit s ŠOPa, kar je bil kr mindfuck ne glede na vse, v split Tolpi bumov s T4&4 se je kr lagano napovedal “Potencialno kandidat za domačo ploščo leta”, Bandcamp je podivjal čist, če odštejemo kompilacije, ma drone emoji recmo več kot 3x število posluškov drugouvrščenega v lanskem letu in to zgolj v petih mesecih. Skoz je v opremah. Borja je recenziru za Mladino. Muanis izpostavi plato v svojem manifestu za Odzven, Aleš v tiskanem Dnevniku, en random lik je butnu zadevo na subreddit listentothis … Čeprou smo ga pol nekak uspel shekat, ta intriga z anonimnostjo uspe zdržat. Pofurana je bla clo anketa o identiteti. Fun times were had!

In pol je bla to kr domača Naj Tolpa Bumov 2018 (škoda, k nimam več tega smsa, biu je top), kar smo zalil s šampanjcem in sušijem, čeprou Sare ni blo, top 3 domača plata v Mladini, osma na bihajpu. Tresk mu je pol še žugu, ker je bil prej na Mentu in take fore. Ušao u legendu. I disketu. Sam udri. Skratka, zasluženo, poharano. Čestitke!

Častna omemba (balans of kors)

Še v začetku decembra je blo sicer videt, da bosta balansa drugo leto zapored pobrala smetanco, sicr takrat že še kr tesno, ampak plata kva je s tabo … je bla v Tolpi, pofural se jo je v Avstraliji, v Anatomiji zvuka, na nürnbergškem Radiu-Z, na konc leta sta se tut znašla na top lestvicah na RŠu in bihajpu, bla sta na Klubskem maratonu ffs, drugič tut tradicionalni letni koncert v Škratovi, take stvari … Poleg tega sta mela zaloge še s prejšnjo plato, ki se je tut v 2018 pridno vrtela, ne pozabit, gre za artista leta, ne plato leta, torej štejejo tut eventi prejšnjih izdelkov v tekočem letu. Sam pač, na konc je biu drone emoji tumač. Letos sicr v tem momentu zgleda podobno kot lani v istem obdobju hehe, torej barem drone emoji kind of plata …

MVP

Kaktus

K sreči ŠOP ne pozna zadeve, ki ji ameri rečejo voter fatigue. Gre bejsikli za to, da se ljudje naveličajo istega človeka na vrhu in pol glasujejo za druzga. U basketu je tega zadost, skor vsako leto se mal puša pač nekoga in narativo, kateri vse skp pol ustreza. Tle tega ni. Mi se zanašamo na cifre, njih surovost in njih neizogibno usodo. Odličnost ni arbitrarna! 

Tretjič zapored je MVP Kaktus! Tretjič zapored je tut močno pojačala intenzivnost, 80 krat je ufurala nek ŠOP komad v opremo ali svojo oddajo Rostfraj (v 2017 je bla cifra 58), pustila ostale daleč za sabo, izdala tut plato jo, spet, poleg tega v zadnjem času fura tut mecenstvo, organizira evente, kamor puša ŠOP artiste, word on the street je, da je tut najboljši lajv drone emoji do zdej, ampak to so že letošnji razpleti, pač treba poudart, zadeve se ne ustavlajo … 

Vodilna tudi v razdelku Hall of Fame zasluž poimenovanje nagrade po njej, to se je že napovedal. Naslednji pokal MVP se bo torej imenoval Kaktus Trophy. Trofeja Kaktus. 

Ne vem zakaj je šu Ras G umret. Fak. Mejđr vpliv na Jozotove percepcije, močn.

Objemite se!


ŠOP RADIO:

KLIK, KLIK

Vsak dan
00:00 – 24:00: Šupak Okol Prsta in Mlamol
11:30 – 12:00: Šupak (S)hit na repeat – trenutno: drone emoji – DAS KAPITAL
Vsak četrtek
20:00 – 24:00: Cajt za Mlamol
Vsak petek
20:00 – 22:00: Cajt za tanz
Vsako soboto
20:00 – 23:00: Cajt za kitarce
Vsako nedeljo
12:00 – 12:40: Godba za nedeljsko kosilo s sladico
20:00 – 21:00: Cajt za novo plato


ŠOP NAPOVEDUJE:

c9|2 – plata u enem tejku jo! (friška sobotna informacija, da bo kmalu)

Jozo Elektronik – vse od (oziroma, kako se napiše, mora še avtor sporočit, dejansko je biu prejšnji naslov od-do fejl, ker pač ni to naslov)

Cvrano – quake.wave, druga zadeva po prvi

Šovinjista! – Live @ Rostfraj

Ninđa Zubar – Evo njene žvake

Rimjob Texas – Orgy singel s komadom Public Violence (tale gre mogoč kr gor)

Parental Advisory – Explicit Noise, v izdelavi

KL – DoTheLaundryWhileICompose, kdor čaka, se načaka

Dražen Stjepanović – Vodim rat svojom psihom i gubim

Art Ensemble of Burt Reynolds – qué buenos discos hermano

Jozo Elektronik – Samopostrežba


ŽIVAL MESECA:

Tokrat by popular demand, spet. Naslovka neke prihajajoče plate tut I guess.



Povezave do vseh Refleksij/Klientelizmov od zadnjih novic

- 2019-07-27: RŠ + MARŠ: 100db: lulica - brusnica - nekakva ruža