ŠOP Records Novice - 29.9.2014

| 2014/09/29


BUSHKAPYETTA!

Prvenec razturaških retro raketarjev končno na Š.O.P. Records. Stari “najbolji bend” se z OST za neimenovan filem vrezuje v razgibano lokalno podpodje. “Vsi igramo sinte, vsi smo kul!

Plato đabanac potankate TUKAJ!

Neumorni artisti samo na Š.O.P. Records!

 

 

NE POZABITE!

Š.O.P. SHOP

Vaši najljubši artisti na fizičnih nosilcih. Leva roka naj seže pod brado, da slina ne doseže tipkovnice, z desno pa KLIKNI NEŽNO!

 

 

ŠOP REFLEKSIJE:

Jozo Elektronik si biča ego, da se ne razpusti:

ej, best plata do zdj, imo. fejvriti: kristal II, resorsi in itak tableta. :) tak minimaln filing, jz bi tu pa tm dodal kšn adišnl sound, ampak se zdi, da v kontekstu celotne plate deluje zlo pro tole. :)” [AT&T]

Res je, da odločitev za tovrstno ime lahko pomeni nekakšen poklon tistemu obdobju in zvestobo dogodku ter takratnim premenam v družbeni strukturi, po drugi strani pa je torej ta sama odločitev že tudi izraz nečesa drugega. Morda tistega, čemur Frideric Jameson reče kultura postmodernizma kot kulture poznega kapitalizma, ki jo med drugim označuje izguba za zgodovino, pastiš. Ali torej ne gre ravno v primeru Spastikprogramer za glasbeni simulaker? Podobno kot smo lahko slednje videli v Blade Runnerju, čeprav je na tem mestu potrebno poudariti, da seveda ne gre za povsem sorodna pristopa k ustvarjanju, saj je eden nekoliko bolj subverzivno ukleščen kot drugi. Zato se lahko vprašamo, ali Spastikprogramer zares sledi svojemu imenu kot brezmejnosti limite svobode, ali pa gre za emblematičen izraz kulturne logike zahodne matrice?

 

 

bushy

 

ŠOP KLIENTELIZEM:

Kdo je sploh Bushkapyetta? Stari frendi iz podpodja, tolk hudi, da jim je eno izmed propadlih cestnih podjetij zbombardiralo plac za vaje, bilo je preveč intenzivno.

Mreženje ob pivu v Swenaku uspešno. S freglanjem. Menda bobni na voljo za Attic Sessions. Še kak legendaren bend naj vstane od mrtvih, pa bo – u životu prolazi samo vjeran pas!

 

 

ŠOP NAPOVEDUJE:

September je mimo, skoraj. Ejfexa smo zavrtel, ni nekih biserov, podobnih Milkmanu. Vseen valda fenovsko čakamo možiclja s kokakolo in šit. Ni še konec! BASI ob cvičku!

 

 



KVAKVA 2014-09-22-2014-09-29