ŠOP Records Novice - 6.10.2015

| 2015/10/06


PATAK S TOPLINO

Pogrešate žarke? Patak Filip sedi na kredenci, greje stopala, sanja o poletju in ga servira!  Summer Heppens đaba vsak dan.

Bushkapyetta Filem je zrenderiran. Art podpodje v vsej eminenci. Je gor, bo še kako javno predvajanje. Proleteri bojda našli še neke MIDI odpadke, ampak se jih balkanizmi držijo, pozabljajo poslat.

 

BANDCAMP od ŠOP – ŠOP IS THE TITS!

ŠOP Radio u(vod) sluha!

ŠOP na JUTUBU!

Diler na FEJSBUKU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!

ŠOP REFLEKSIJE:

GNS:

GNS je eden od večih aktivnih kolektivov pod okriljem ŠOP Records, hkrati pa je najmanj številčen ter s tem najbolj kompakten. Delovni zaznamek četverčka je, da gre za skupino, ki je predana realiziranju spiritualne glasbe znotraj idioma svetovne kreativne muzike, kjer se glasba dojema enako kot tradicionalna glasba ljudstva žonglerjev, a v sodobnem kontekstu. Poslušamo torej konceptualno izredno izostreno godbo, ki pa kljub svoji teži ostaja precej dostopna. Pet kompozicij na albumu Selftilted namreč kljub svoji nelinearnosti in improvizacijskim temeljem diha neverjetno lahkotno. Glavna značilnost poleg harmonija in trobil sta nedvomno glas ter zven klaviatur in basa prstov vseh članov benda – instrumenti namreč često menjajo roke. Slednje zvočni sliki doda nezgrešljivo žonglerski pridih, kar še poglablja duhovno razsežnost plošče.  [TP v Untergrunt MuzakVaporTanz]

Dražen:

Na novi Draženovi plati najdemo šest skladb, prepolnih večplastnega razigravanja zgodovinsko utečenih smernic. Svoje lovke raztegne preko celotnega instrumenta akustične kitare, od različnih tapkanj po vratu, do telesa, mostička in navijanja strun, skratka, celotni del zvočne slike vselej prihaja s strani avtorja glasbe, čeprav ga komplementira neznano objekta motrenja. Ta pripomore predvsem pri soustvarjanju močnega ambientalnega pridiha, od katerega plošča skoraj ne odstopa niti med nekaterimi bolj udarnimi momenti. Med slednjimi sta še posebej prezentni skladbi Magarac me dirnuo pimpekom in Prpa, ki smiselno zaokroži žanrsko povsem definiran album. Slava otrokom, rojenim in spočetim v 2015, pravi Dražen. Godba to vsekakor odraža. Še enkrat znova. [TP v Improvizatorske Novice]

Tudi Chichi ni ostala neopažena:

Ob poslušanju plate me je začelo zebst v noge. [Hrvoje pred kompom]

 

ŠOP KLIENTELIZEM:

 

Nič. Dilerju ne uspeva preveč zadnje cajte. Pa tolk mal je manjkal. Mal je resigniran. Mora spet it v lajf. Mogoče na Carnaval v petek, čeprou na novi plati serjejo z neko progresivo, k je bla zanimiva v sredni.

Rabl bi NDNPG in uštimanje placa.

ŠOP IGRE NA VEKOV VEKE™:

“Srečaj Dilerja takrat, ko ima plato pri sebi na vekov veke!”

Naslov igre je samozadosten, ko ima Diler pri sebi izvod kake ŠOP plate, ga srečaj. S tem si zmagovalka/zmagovalec! Prejmeš izvod, ki ga ima Diler pri sebi, na licu mesta.

Plate pošle, preostala prastara Bushkapyetta, septembra novi izvodi.

ŠOP NAPOVEDUJE:

Bomo še vidl.

Prihajajoče izdaje:

Art Ensemble of Burt Reynolds – Lo-Fi Sesije (movember)

KL – PutARingOnMyPinky (december)

Kaganovich 7′ – ??? (januar)

Jozo Elektronik – Telefonistka

 



KVAKVA 2015-09-27-2015-10-06