ŠOP Records Novice - 4.3.2018

| 2018/03/04


SOUNDS FROM SLOVENIAN BEDROOMS

 

Ko so se decembra, januarja in februarja vsakič izdajale nove najjače plate na ŠOP, se je vmes vzporedno dogajala še ena zadeva. 26. Februarja se je po mnogo zapletih, zdravstvenih, tiskarskih, ŠOPskih in lajferskih končno – predvsem po zaslugi Sreča – povila Sounds From Slovenian Bedrooms: ŠOP Greatest Hits. Na Tresku #9 boste zadevo lahko prjel v roke in 10 izvodov odnesl dam. Digitalno bo tut takrat, ŠIT IS EPIC!
 
Showcase založbe – pet let obstoja, live koncerti, dogodki, številni artisti in 75 izdaj. Iz bogato založene ŠOP shrambe se je napaberkovalo 28 skrbno izbranih zvočnih kreacij, ki so zaznamovale preteklo obdobje, in se jih pospremilo z inovativnim promo katalogom 40-ih najpopularnejših ŠOP albumov v obliki igralnih kart. Ovitke CD-jev krasijo foto utrinki ŠOP dogodkov, komplet pa je zapakiran v embalažo lično prirobljenih oblin. Vse seveda ročno delo, zaščitni znak založbe.
 
Zakaj karte?
 
Ustvariti nabirko najboljših komadov je straight forward. Ampak izdaje niso zgolj po en komad, temveč skupaj z naslovnico celostni izdelki. Razsežnost, ki jo kompilacije Greatest Hits vedno znova postavijo na stranski tir. Morda knjižica z naslovnicami, opisi? Na ŠOP smo šli korak dlje in ustvarili igralne karte, s katerimi se na igriv način predstavljajo izbrane plošče. Popularnost, kataloška številka, število komadov, dolžina plate in najdaljšega komada so podatki, ki poleg naslovnice v seksi dizajnu vsaki plati dajejo neko povsem novo karizmo in k izkušnji pridodajo multiplayer moment. Vstaviš si ploščka Sounds From Slovenian Bedrooms in se ob poslušanju s kolegi_cami zabavaš ob partiji kart. Pravila so enostavna – višja vrednost zmaga. Ko imaš plato bunkerpop, si vesel, ker maš najbolj popularno plato, ko imaš Lo-Fi Sesije, se veseliš neštevnih komadov na plati, ko imaš 112, te k zmagi popelje kataloška številka izdaje. 40 naslovnic si zapomniš po enem, dveh igranjih, seznanjen si z imeni artistov in zanima te muzika zadaj. Skočiš na spletno stran založbe in raziskuješ naprej…
 
Zakaj Sounds From Slovenian Bedrooms?
 
Ker so spalnični/kletni/podstrešni/bunkeraški producenti obskurni in unikatni. Odkrije se jih po nesreči. Žanrsko neopredeljeni, razmnoženi, dekonstruirani in zlepljeni. Tako ali drugače se je nek del ustvarjalnega procesa dogajal v spalnici, na slušalkah, na domačem zvočnem sistemu, na poceni laptopu. To je njihov skupni imenovalec. In to, da se jih izdaja na ŠOP.
 

 

 

 

 

ŠOP Radio. Ima program. In hite. več spodaj.

BANDCAMP od ŠOP – ŠOP IS THE TITS!

ŠOP Soundcloud.

ŠOP Radio u(vod) sluha!

ŠOP na JUTUBU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!

 

 

ŠOP REFLEKSIJE/KLIENTELIZEM:

 

Sobota Modri Kot, je Jozo obolel, gnije mu sredinc na desni, “injured his mixing finger” je un term, k bi se lahko z njim opletal. Marvelous Pain! Mogoče se bo mix, k se je naredu in odposlal za odvrt, na kakem mixcloudu znajdu … Tipkat je čudn, medtem antibiotik semi prjeu, jutr se zve, če se bo zadevo rezal, bomo vidl.
 
PROGRESSION
 

 

 

ŠOP RADIO:

 

KLIK, KLIK

Vsak dan
00:00 – 24:00: Šupak Okol Prsta in Mlamol
11:30 – 12:00: Šupak (S)hit na repeat – trenutno: T4&4 – KOK JE URA
Vsak četrtek
20:00 – 24:00: Cajt za Mlamol
Vsak petek
20:00 – 22:00: Cajt za tanz
Vsako soboto
20:00 – 23:00: Cajt za kitarce
Vsako nedeljo
12:00 – 12:40: Godba za nedeljsko kosilo s sladico
20:00 – 21:00: Cajt za novo plato

 

 

ŠOP NAPOVEDUJE:

 

Rimjob Texas – TBA

Rimjob Texas – Halfstoned

Parental Advisory – Explicit Noise

KL – DoTheLaundryWhileICompose

Dražen Stjepanović – Sisa za bebu druga

 

 

ŽIVAL MESECA:

 

Bakterija neka.

 

 

 Povezave do vseh Refleksij/Klientelizmov od zadnjih novic

- 2018-02-27: Neighbors Noise with Jesse Kaminsky: Nina Hlebec - 112 - Waves and Voices in East Coast Park