ŠOP Records Novice - 2.4.2018

| 2018/04/02


dokumentakt – freefuma

 

Kak teden smo pozni, ampak mamo. Vsak teden nova marmelada, more sugar, less fruit! Cajt, da kaka pride do polic, torej, predstavljamo lo-fi impro đem fumo, porojeno iz neformalnega druženja za napredek podpodne godbe. Na fotki je dana, ovekovečil je alessandro di giampietro. DA SI NE BOMO SAM GLEDAL V ZOBE, KLIK TLELE!

 

 

ŠOP Radio. Ima program. In hite. več spodaj.

BANDCAMP od ŠOP – ŠOP IS THE TITS!

ŠOP Soundcloud.

ŠOP Radio u(vod) sluha!

ŠOP na JUTUBU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!

 

 

ŠOP REFLEKSIJE/KLIENTELIZEM:

 

Prejšn teden sm nekak trofnu trebušno gripo. Od takt se je blo treba it dostkat usest in mal oladit, da se je pršlo h seb, ampak ne vedno sam zarad trebušne gripe. Skratka…

 

“Pred devetimi leti, torej leta 2009, sta Christian Stadsgaard in Loke Rahbek ustanovila založbo Posh Isolation. Na začetku je šlo za »do it yourself« princip organizacije, ki bi preprosto omogočala produkcijo specifične glasbene smeri, Copenhagna za Copenhagen, s strani več umetnikov. Če boste sicer brskali med njihovimi zgodnjimi izdajami, boste lahko zapazili mnogo albumov, izdanih pod različnimi imeni, a v resnici gre za več ali manj izdaje Christiana in Lokeja. Logika je bila sledeča: želela sta si, da bi se založba prezentirala kot čim večja in aktivna. V ospredju pa ni kraljeval poslovni načrt, pač pa želja po ustvarjanju nove scene, skupnosti. Loke je nekje dejal, da je to zgledalo tako, kot bi vsem svojim prijateljem naročil naj naredijo nekaj, prispevajo košček sebe v ta njihov svet in tako prispevao v razvoj skupnosti. Tako nekako kot se v Sloveniji trenutno obnaša založba ŠOP records. Zbira prijatelje, da se dobivajo skupaj, pomenkujejo in delajo muziko, odprtih rok se sprejme kogarkoli, ki ga zvok tako ali drugače zanima ter tako po tihem oblikuje skupnost, ki je iz dneva v dan večja, obstaja brez prevelikih ambicij, je v-svetu prej po nuji, kot po želji.” (Sara Šabjan, DJ Grafiti I Could Go Anywhere But Again I Go With You)

Ker ŠOP je POŠ!

 

Goran is my new best friend! Lahk tut v digitalni Mladini. Mladini. RATAL NAM JE! Hiti za vsako priložnost.

 

 

In pol je tle ta seznam >>> http://dustedandsocial.tumblr.com/post/172467496758/best-of-music-from-march-music-that-was-released, katerga naslov linka pove vse. Tipi so dal gor kva je s tabo… in Sounds From Slovenian Bedrooms. Za oboje tut NEKAJ BESED. “Cool to see balans getting some unexpected and important stateside coverage” in “Their label, ŠOP Records, have a bandcamp that’s well worth digging through. They just put out a comp that’ll work as a helpful guide to both their discography and the Slovenian experimental underground: Sounds From Slovenian Bedrooms – ŠOP Greatest Hits“.

 

In pol je tle ta model >>> https://theblogofroland.wordpress.com/2018/03/19/neighbors-have-been-doing-animal-sacrifices-again-balans-kva-je-s-tabo/

O temu zadnjem tipu se bo še kej slišal, lemme just say šitgonabilitastvelvinčesbičes.

 

WFMU udar drugič ŠOP. Nina Hlebec – 112 >>> http://wfmu.org/playlists/shows/77643.

 

Radio Z iz Nürnberga kr pol oddaje dal muzike ŠOP >>> http://stepacrosstheborder.radio-z.net/de/component/jimtawl/playlist/radioshow/111/2018-03-23.html?Itemid=487.

 

In pol spet (tretjič letos zaunekštejejo) ŠOP u 100db >>> https://radiostudent.si/glasba/100-decibelov/100-decibelov-iz-teme-in-spalnic.

 

Aja, na konc se je obsedel, k je nek anonimnež sesul vse in prispevu 10X zmern prispevek za plato. Podrl kvociente in na novo premislu TOP ŠOP karte. Plata v vprašanju.

 

Bendkemp graf posluškov. Obviously gre za ŠOP mehur. Kdaj bo poču?

 

 

ŠOP RADIO:

 

KLIK, KLIK

Vsak dan
00:00 – 24:00: Šupak Okol Prsta in Mlamol
11:30 – 12:00: Šupak (S)hit na repeat – trenutno: dokumentakt – beločnice
Vsak četrtek
20:00 – 24:00: Cajt za Mlamol
Vsak petek
20:00 – 22:00: Cajt za tanz
Vsako soboto
20:00 – 23:00: Cajt za kitarce
Vsako nedeljo
12:00 – 12:40: Godba za nedeljsko kosilo s sladico
20:00 – 21:00: Cajt za novo plato

 

 

ŠOP NAPOVEDUJE:

 

Mnogo stvari.

Rimjob Texas – Halfstoned

Parental Advisory – Explicit Noise

KL – DoTheLaundryWhileICompose

Dražen Stjepanović – Sisa za bebu druga

 

 

ŽIVAL MESECA:

 

Še ena zver.

 

 Povezave do vseh Refleksij/Klientelizmov od zadnjih novic

- 2018-04-02: What I Say: Nina Hlebec - 112 - Thursday of Mysteries

- 2018-04-01: dustedandsocial.tumblr: balans - kva je s tabo... - Plata

- 2018-03-30: Mladina: Various - Sounds From Slovenian Bedrooms: ŠOP Greatest Hits - Plata

- 2018-03-23: Step Across The Border: Bushkapyetta - Sequence - Sequence 85

- 2018-03-20: RŠ + MARŠ: 100db: Kaganovich - Lisboa 1_3 - Lisboa 1_3

- 2018-03-20: 100db: Various - Sounds From Slovenian Bedrooms: ŠOP Greatest Hits - Plata