ŠOP Records Novice - 2.8.2018

| 2018/08/02


Pokalne zmagovalke

 

Pokali so pokal, bli podeljeni in zasluženi. Pil se je šampanjc in jedl čips vn. Beta test slabih pirov, ki so bli preslabi celo za slabe. Žur se sicr upokojensko zakluču, še folk na spidu je zaspal pred koncem. Vitalnejši šli naprej.

 

ŠOP Radio. Ima program. In hite. več spodaj.

BANDCAMP od ŠOP – ŠOP IS THE TITS!

ŠOP Soundcloud.

ŠOP na JUTUBU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!

 

 

ŠOP REFLEKSIJE/KLIENTELIZEM:

 

Cajt za mal introspekcije. Vse fotke by Jurij.

 

ŠOP Records Rookie Artist of the Year 2017

Voidvodinja

Pokal za ŠOP Records Rookie Artist of the Year 2017 prejme Voidvodinja za plato Medtem, ko je Barši plesal swing. Plata je izšla 3. decembra 2017 in v manj kot mesecu do konca leta na Bandcampu nabrala prek 400 poslušanj. Za največji hitič smo že pred izdajo označil komad Lajf je prepad in je gora, kar se je kasneje izkazalo za luciden uvid šopskih insajderjev, k smo plato poslušal v petek pred izdajo med rezanjem kart v Škratovi. Komad je biu namreč kasneje v letu 2018 predvajan na avstralskem radiu Edge, do marca 2018 je plata zasedla sam vrh Bandcamp poslušanj na ŠOP, danes je zanesljivo na drugem mestu, vsaj devetkrat pa se je pojavila tudi v etru Radia Študent. V poplavi muzik ima nezgrešljivo prepoznaven sound, hkrati pa gre za plato v prvobitnem duhu ŠOPa, torej v smislu ne razmišlaš preveč, se usedeš, posnameš in izdaš. Čakamo, da bo šel Barši še kdaj plesat Swing. Al pa na bicikl.

 

 

ŠOP Records Artist of the Year 2017

balans

Pokal za ŠOP Records Artist of the Year 2017 prejmeta nenadjebljiva balans za plato bunkerpop. Plata je izšla 20. februarja 2017 in dost pogazila vse dotedajšnje predstave o tem, kam lahko seže ŠOP. Hipnotični lo-fi biser podpodja je bil v oddaji Razširjamo obzorja na Radiu Študent, Goran Kompoš je plato recenziru za Mladino, komadi so se rolal na njujorškem radiu WFMU in radiu Edge iz Avstralije, znašla sta se na dost internetnih zapisih in plejlistah … Bla sta tut v Afterpartyju … Skor vsak teden je kak komad s plate na RŠu, samo v letu 2017 celih 64krat!!! Ne preseneča torej, da gre za do marca 2018 najbolj popularno izdajo, najboljšo karto TOP ŠOP kart, ko jo je prehitela šele njena naslednica, ki hara naprej letos. Ob koncertiranju po večini konsolidiranih podpodnih prizoriščih je nenazadnje prva, za ŠOP razmere množična CDr izdaja, doživela bo tudi manjši ponatis. Skratka smetanca.

 

 

ŠOP Records MVP 2017

Kaktus

ŠOP Records MVP za leto 2017 je Kaktus. Nagrada je nadgradnja njenega dolgoletnega MVPjanja za ŠOP. Ko se je nagrada Rookie of the Year podeljevala še v MVP vodah, je šla leta 2015 na njen naslov, 2016 je bla že nesporna MVPjka, 2017 pa se poigra s konkurenco, saj je ob njenih 1276 pikah drugouvrščeni steber prejel v narekovajih komajih 340 pik. Njene hajlajte se lahko vidi na vseh mogočih družbenih omrežjih, ŠOP ufurava na fejsbuk, instagram, tviter, takorekoč vsak njen muzičko novinarski doprinos vsebuje ščepec ŠOPa. Redno ufurava ŠOP muzike v svojo oddajo Rostfraj in opreme in nasplošno skrbi, da tudi bolj obskurne zadeve rabjo mal sončne kreme. MVPjka, ki bo ta naziv vsekakor povzdignila v legendo. V Kaktus Award.

 

 

Do naslednjega leta.

 

 

ŠOP RADIO:

 

KLIK, KLIK

Vsak dan
00:00 – 24:00: Šupak Okol Prsta in Mlamol
11:30 – 12:00: Šupak (S)hit na repeat – trenutno: Rimjob Texas – Kapsi so, stari (BONUS)
Vsak četrtek
20:00 – 24:00: Cajt za Mlamol
Vsak petek
20:00 – 22:00: Cajt za tanz
Vsako soboto
20:00 – 23:00: Cajt za kitarce
Vsako nedeljo
12:00 – 12:40: Godba za nedeljsko kosilo s sladico
20:00 – 21:00: Cajt za novo plato

 

 

ŠOP NAPOVEDUJE:

 

Mnogo stvari. Tejps. Ene kupš, ene dobiš, ene grejo na ŠOP Radio.

Kje so roke? – dva ŠOP stebra se združta in nardita plato leta

Rimjob Texas – Orgy singel s komadom Public Violence

Parental Advisory – Explicit Noise, v izdelavi v zasavju

KL – DoTheLaundryWhileICompose, kdor čaka, se načaka

Dražen Stjepanović – Sisa za bebu druga, plus flaša

 

 

ŽIVAL MESECA:

 

Naslovka.

 



KVAKVA 2018-07-25-2018-08-02