ŠOP Records Novice - 31.12.2019

| 2019/12/31


WITHOUT LOVE

morvern s fantastičnim tretjim prispevkom v jesensko zimski trilogiji epejčkov ni brez ljubezni, čeprou je. Godbe, iz katerih bodo sestavljena januarska jutra. Ko se naspimo.

KLIK, KLIK, KLIK!!!

ŠOP Radio. Ima program. In hite. več spodaj.

BANDCAMP od ŠOP – ŠOP IS THE TITS!

ŠOP Soundcloud.

ŠOP na JUTUBU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!


EVENTI

balans

31.12., Go Go Bar: novoletno balansiranje, to je dans!


ŠOP REFLEKSIJE/KLIENTELIZEM

Podelil nagrade, tle so razlage.

ŠOP Records MVP AKA Kaktus Trophy

Damjan Manevski

Letos je biu MVP race dost zajeban, lanske pike bi zadostovale recimo zgolj za tretje mesto, četrti in peti letos bi bla lani druga kamot, pet ljudi je tudi preseglo tisoč pik, prvič se je zgodil presežek dva tisoč pik in to kar dveh likov, skratka res na hard. Damjan je sicr pohendlu suvereno skozi celo leto, kontinuiran močn support na več koncih, opremah, bla je tolpa, predlagu je hitiče, v svoji oddaji gostil balans, pofuru jake koncerte prav tako z balans in morvernom, true ŠOP steber in overall nice guy, v tem momentu tut že drugi ŠOP Hall of Fejmer, kar dejansko pove vse. V dveh letih! Kaktus pazi se, zasluženo! Človk mora met pir đaba.

ŠOP Records Rookie of the Year

morvern

Rookie of The Year je letos suvereno najjači slovenski lo-fi sanjač, bedroom pop šampion in seveda tut overall nice guy morvern. Od komada na Sounds from Slovenian Bedrooms II, do zdej že štirih izdaj na ŠOPu, model neumorno čilira in seje poletn zapohan vajb,s katerim se ŠOP kar najbolj zlahka poistoveti. Avtor plate, k jo je Diler tut letos največkrat poslušu (večkat od Earl Sweatshirta), se oproščam ostalim, bla je v avtu na morju, bili su to divni trenuci. Poletna plata je izšla polet, kukr smo rekl: “Poletno čiliranje, senčka, hladen pirček, kush in velik, velik ljubezni … M O R V E R N ponese bedroom pop zven do ŠOPa, ga nežno objame in ambient napolni s svojim distinktivnim songvrajtingom in širno sanjarijo analogne topline.“ Tut Odzven se ni mogu upret, Miro je po balans plati nahajpu še to, u Tolpi je bla nahvaljena s strani vzhajajoče zvezde Erika Kerpana, … 11. na lestvici naj Tolp Bumov 2019 … Skratka, gre za dodobra ustaljeno prezenco podalpske godbene sredine, ki ne zgleda, da se bo kej dost zaustavljala, kar smo tut vidl na koncertu u Gromki z Damjanom in Persons from Porlock v ekipi ob koncu leta. Smoooooooooth as fuck!

ŠOP Records Artist of the Year

balans

Če normaliziramo letošnje rezultate artistov na 100, potem ma drugi najjači 46. Lani sta zarad fenomena drone emoji ostala brez pokala. Kristini to ni blo preveč kul. Neki se je še cincal z izdajo, pol pa suverena vrnitev, nov razčefuk scene, hud, hud koncert ob izdaji plate, ljubavna Damjanova tolpa, turneja, rezidence, plata a vam je jasno zej tut druga najboljša plata na RŠu 2019, ampak u bistvu Širom, k so zmagal, ne mormo zares štet, ker tist je tut najboljša tuja plata, pač nadčasne muzike so nadčasne, torej balans hkrati pol najboljša plata na slovenskem bihajpu. Sred pomladi, natančneje 13.5. je bla torej plata ven, takrat se je zapisalo: “Temni_a princesi_a lo-fija se poglobita v konstruirano klubovje, kjer spizdita bite vaših korakov in jih pejstneta u naslednji najjači komad. balansa z lahkotno izmenjavo dodeljenih muzičkih pasaž dekonstruirata svojo dualnost, neštevnokrat spremenita postavitev in skozi ploščo dodajata sloje brzačkih emocij. Globoko v godbenem eksistencializmu vkoreninjene zgodbe s plošče prinašajo neko novo transparentnost, nov bes k diskografski bisagi, ki znova razširja njune avdiovizualne krajine. Vzemite si čas. Jasnost pride.” Vse skupaj prek 200 predvajanj na RŠu, to je tko, na dva dni ste ju zihr slišal, pol Radio Muse, kup intervjujev, v enem lagano dala ŠOP nad RŠ, kar je seveda spešl moment sam zase. Lahk še naštevamo evo, recenzija v Dnevniku, Odzvenu, kjer je Miro bejsikli napisu, da sta najprvo balans, potem vse ostalo, Anatomija zvuka, What I Say, tut čez lužo sta se predvajala s kompilacije Menta, kjer sta že januarja razturila tut. Takorekoč defajning leto, k sta ga sklenila z rezidenco na dvociklu, od koder se menda obeta kej nadvse plodnega. Kaj prnese 2020, lahk samo ugibamo, vse je možno …


OK, podelil smo torej tut komemorativne plakete za platke, k so presegle milijon pik po ŠOPu. Dost je blo vprašanj, kako se pride do milijon pik. Da razložim, ni random, pomembn je, kok je recmo dolg komad, kje se ga pusha, vse te stvari. Če objavš na netu, je valda manj kot, če se predvaja v neki radijski oddaji. Tam, kjer se komad dejansko predvaja, pride v igro tut dolžina komada, valda je drgač, če butneš pol urni komad v opremo, kukr tri minutnega, obviously rabš pol sankcije v prvem primeru. Kukrkol, nek tri minutni komad za predvajanje prejme 3500 pik, kar pomen, da mora bit v okol 275 opremah, da prnese plati milijon pik. Potem se različno točkuje tut vrsto oddaje, objava v medijih, objava v tiskanem mediju, intervju, Bandcamp predvajanja, Soundcloud, Youtube, kjer se to recmo lahko precej natančno izračuna, ker javlja, kok časa je nekdo porabu na poslušanju komada, skratka realno čist preveč zakompliciran ampak, če redno bulš u basketball reference, pol dobivaš pač glupe ideje. Tolk.

End of year lists with love for ŠOP!

balans BIHAJP najjača plata!

balans druga Naj Tolpe Bumov 2019, M O R V E R N enajsti!

Sounds from Slovenian Bedrooms II na izboru Modema!

ŠOP tut v izboru lejblov 2019 na Modemu!

Sounds from Slovenian Bedrooms II na izboru Gin&Platonic!

Objemite se!


ŠOP RADIO:

KLIK, KLIK

Vsak dan
00:00 – 24:00: Šupak Okol Prsta in Mlamol
11:30 – 12:00: Šupak (S)hit na repeat – trenutno: morvern – Honolulu
Vsak četrtek
20:00 – 24:00: Cajt za Mlamol
Vsak petek
20:00 – 22:00: Cajt za tanz
Vsako soboto
20:00 – 23:00: Cajt za kitarce
Vsako nedeljo
12:00 – 12:40: Godba za nedeljsko kosilo s sladico
20:00 – 21:00: Cajt za novo plato


ŠOP NAPOVEDUJE:

Time is but a concept.

Lil Bini – Roko (trep iz zasavja)

Andrej Tomažin & Muanis Sinanović – EP u septembru

Jozo Elektronik – vse od (oziroma, kako se napiše, mora še avtor sporočit, dejansko je biu prejšnji naslov od-do fejl, ker pač ni to naslov)

Cvrano – quake.wave, druga zadeva po prvi

Šovinjista! – Live @ Rostfraj

Ninđa Zubar – Evo njene žvake

Rimjob Texas – Orgy singel s komadom Public Violence (tale gre mogoč kr gor)

Parental Advisory – Explicit Noise, v izdelavi

KL – DoTheLaundryWhileICompose, kdor čaka, se načaka

Dražen Stjepanović – Vodim rat svojom psihom i gubim

Art Ensemble of Burt Reynolds – qué buenos discos hermano

Jozo Elektronik – Samopostrežba

Sounds from Slovenian Bedrooms III: Bedroom Sounds of Slovenia (med selitvijo najdu star zvežčić, kjer prvi koncept za kompilacijo poimenovan mal drgač)


ŽIVAL MESECA:

Krava 22



Povezave do vseh Refleksij/Klientelizmov od zadnjih novic

- 2019-12-31: RŠ + MARŠ: 100db: lulica - brusnica - mlek

- 2019-12-30: ginandplatonic: Various - Sounds From Slovenian Bedrooms II - Plata

- 2019-12-28: Naj Tolpa Bumov 2019 (2.): balans - a vam je jasno - Plata

- 2019-12-26: beehype TOP 2019 (1.): balans - a vam je jasno - Plata

- 2019-12-12: RŠ + MARŠ: Svaštarnica: morvern - Hawaii - Hawaii