ŠOP Records Novice - 26.10.2021

| 2021/10/26


KEPTN TRIPS

Ou keptn … nene. Js tega filma dejansko nism gledu celga, a kej bistvenga zamujam? Sm pa že poslušu keptn trips plato, dvakrat, trikrat, … Ne vem, če ni mrbit še kak komad, k se tensta, al so že zares vsi, kak bekvokal, kaka solažca, da se uvadi, junevernou. Ampak ej, mamo naslovko by yours truly Luka Ivezić.

Spet bomo mel kasetke farbne, jesen tajm je DIY tajm.

I’m having a party. Noone is invited but me.

VELIČASTNI KLIK za prejšnjo plato, ki je izšla >>>

ŠOP Radio. Ima program. In hite. več spodaj.

BANDCAMP od ŠOP – ŠOP IS THE TITS!

ŠOP Soundcloud.

ŠOP na JUTUBU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!


EVENTI

bojo še


ŠOP REFLEKSIJE/KLIENTELIZEM

ŠOP TAKE THAT FOR DATA

tl;dr ne brat, če te ne zanima, kako sm naredu pajka

Nism naredu nobenga komada, sm pa naredu pajka. Ni mogoč tuki plac za te neke momente, ampak vseen, pač neka vsebina mora bit, kej novga in to. Skratka lotu sm se zadevo narest u phpju, k pač I guess najbl poznam, čeprou si predstavlam, da bi pajton biu bolš. Neverdles, šu sm not kot idiot totalni za pajke, nikol prej nism tega delu, zanašu se sam na nepamet lastno.

OK, ni res, naredu sm pajka za bandcamp pobirat na konc leta, ampak tist je kr precej bl enostavno, k pač in na bandcamp in u bazo sam js vnašam podatke in je zadeva pretty much konsistentna. Pa še to vsak let popravlam ista dva komada, mogoč sm ju letos clo popravu, da sta zej usklajena, ne spomnim se. Aha to, zakaj pajka? Za statse. Da pokal pade v čim bl relevantne roke.

Cilj je torej ne ročno vnašat šop komadov iz oprem na radiu študent. To je krejzi deu ratu in jebeš to. Plus slišu sm, da je kao mal kripi, da to en vnaša (ni pa kripi, da zatežiš, zakaj tvoj doprinos ni vnešen anede :)). No kukrkol, odloču sm se, da bom to delu enkat na let, se prav pajka poženem na konc leta, oprav svoje in to je to. Grem na rš sajt, odprem pretekle opreme in butnem u prvi problem. Seznam oprem se daljša z javascriptom. To je ta moment, k skrolaš dol in je vedno več linkov (dinamičn šit). Js (no pun intended) bi rabu pač za ceu let met prkazane linke. Na hitr poguglam, če je kaka enostavna injekcija za ta šit, ne najdem, se spomnim, da enkat na let niti nima veze, poskrolam do prvojanuarske opreme, shranm ceu sajt kot html in čau miki.

Html dokument naložit in potem najdt vse href elemente (linke), ki vsebujejo not ‘/ostalo/glasbene-opreme/’, je đabak. Spravš jih u vrsto, izločš duplikate in mislm, da jih za 2021 pride nekje med 380 in 390 zaenkrat (v tem momentu jih je že dost več). Do tle vse gut. Pol je blo pa treba razmislt kje začet. OK, prvo, ko naložiš tekst u variable, spucaš glupe črke, elemente, odvečne spejse, šege in šale. Za vse to obstajajo pretty much native funkcije. Potem še daš vse lowercase al pa upper, da izločiš najbolj pogoste zatipke, js sm pač dal u lower. 

Odloču sm se, da morm prvo mečat artiste. Nardim vrsto z nazivi (u lowercase) vseh artistov v bazi in v vsaki opremi iščem zadetke. Zej nek artist se lahka najde večkrat, zato morš za vsazga iskat index oz. pozicijo, kje se najde, kar rabš pol. Ko je enkat pozicija mečana in vnešena, jo zanemariš, da ne pride do podvajanj. Potem od tega artista torej poberem pozicijo in naziv komada in mečam skp artista z naslovom komada, vmes pa vtaknem vezaj ‘ – ‘, k tko se ponavad vnašajo te zadeve. V smislu najdem ‘kaganovich’ in pol preverjam, če ‘kaganovich’ meča tut ‘kaganovich – lisboa 1_3’, ‘kaganovich – indigo’ in tako dalje. To je potrebno narest tut obratno, seveda, iskat je treba tut ‘lisboa 1_3 – kaganovich’. Pač index je pol minus količina črk u nazivu komada in še vezaj. ajduit. Naguzim se na drug problem. Folk poka tle vmes vse možne vezaje. Nardim vrsto z vsemi možnimi vezaji in za vsak komad mečanga artista zakrožm (foreach) še z vsemi vezaji. Lajf iz bjutiful. Nardim testni mesec, poženem in primerjam z ročno vnešenimi zgodovinskimi podatki (junij 2021). Manjka velik. Nč, trablšuting. Najdem prvo napako. ‘balans – al bi še vztrajala’ vnešen u opremo kot ‘balans – al bi še vztrajal’. Kaj narest? Najdem nek dost epski moment, k ga prej nism poznal, namreč funkcijo similar_text, k lahk fukne ven procente, kok sta si dva teksta podobna. Čis hudo, da mi ni treba zj te funkcije pisat ročno. Vržem to čez, vidm, da se ujemata 98 posto, rečm, da je meja 90 in evo gas. Zej vnesem tut kakega preveč. Dafak. Mamo ‘rush to relax & morvern – koga ne mislam’. Najde artista ‘rush to relax & morvern’, najde, da se nad 90 posto ujema z ‘rush to relax & morvern – koga ne mislam’. Vnese. Najde pol še artista ‘morvern’ kajpak. Najde meč z ‘morvern – kk’. Aveš ‘morvern – ko’ (ga ne mislam) je 92 posto meč z ‘morvern – kk’. Jao. Ajde pojačam, dejmo zmert količino črk u naslovu komada. Če je naziv komada krajši od 5 črk, pol mora bit meč nad 95 posto, sicer je lahk 92. All is good. Sam pol mi en vnese ‘šovinjista! (feat. sisa lagrande) – kvote so budale’, js mam pa u bazi ‘šovinjista! – kvote so budale (feat. sisa la grande)’. Dejmo. Zej za vsak komad zmerm, kok ma črk, vzamem artista in komad, razvrstim vse črke po abecedi, vzamem indeks, kjer se artist pojav v opremi, vzamem skupaj z artistom tok črk od tam, kukr je prej izmerjeno, spet razvrstim tut tega po abecedi in pol primerjam. Mam 100 posto pokrit vse, kar sm ročno vnesu za junij. Nardim nov testni mesec maj. Vse, plus enga sm zgleda pozabu clo vnest. Ampak vnešen je tut kak napačen.

Realnost je taka, da bo kerkol pajk model kej tut z(a)grešu. Ker zaobjet napake in hkrati še podobne naslove skladb je tuga. Skratka, če se vrnem k procentom. Komadi od artista, ki se imenujejo ‘Sequence 85’ in ‘Sequence 82’, … Ti komadi bojo mel vedno zelo visok odstotkovni meč (96%). Se prav kerkol od teh komadov, k bojo u opremi, bo pajk pomeču prvega iz baze. Ker zadosti pogojem. A moram torej mejo postavt na 97%? Potem tut kake male napake pri katerih daljših naslovih (in zdej tut že krajših, 97 posto je kr na hard) lahko padejo mim. Po premisleku se odločm, da mora tle fejl nost tist, ki vnaša, dagajebeš. Ampak hkrati mam bypass. Za vsazga artista zmerm, pr kerem procentu sm lahka ziher, da ob pravilnem vnosu ne potegnem napačnega komada. Pr opisanem primeru je to pač 97%. Te situacije torej izklučjo nekej napačno vnešenih, ampak rajš mam to, kukr vnešen komad, ki se ni predvaju. Če povzamem, od vsazga artista vzamem vse komade in jih mečam same s sabo, odstranm 100% meč (to je ta, k je mečan sam s sabo) in pustim naslednjega najvišjega, da bdi nad vnešenimi. Za spodnjo mejo še vedno vzamem 90 posto, eni artisti majo namreč lepo poimenovane komade in sta si najbližja (skupaj z nazivom artista in vezajem) recmo podobna sam 69 posto. Kar je najs. 

Ugotovim še, da sta dva modela, kako se prikazujejo opreme na sajtu. Enga uporabla Kroupa (legenda, car), druzga pa vsi ostali. Opreme, ki jih vnaša Kroupa, so izpisane v tabeli. Tabel noben več ne uporabla, razn znalci. Tle nimaš kej falit, pobereš vse vrstice tabele, pogledaš tiste, kjer se artist meča z bazo, počekiraš, če v tej vrstici komad paše h kakemu od tega artista v bazi in si zmagu. Skratka človek si zasluži mnogo pive.

Obvious caveat zadeve. Artist s kratkim nazivom in raznolikim naborom poimenovanja štiklov je v prednosti. Artist z dolgim nazivom in kratkimi nazivi komadov ga najebe. Če maš dolg naziv, mej ful raznolika poimenovanja, al pa ful dolge naslove komadov. Sam ne met komadov, ne vem ‘KL0001’, ‘KL0002’, ‘Kristal I’, ‘Kristal II’, ‘Sequence 85’, ‘Sequence 88’, …

Nč, okol 350 vrstic kode vse skp, poženem, ko pride cajt za to. Okol pet minut si vzame, da se prebije. Javim.

Ma ja.

Objemite se!


ŠOP RADIO:

ŠOP Radio I dela, ne odmara. Dvojka dela. Oba rabta sicr posodobitev.

KLIK, KLIK

ŠOP Radio IŠOP Radio II
00:00 – 06:00Nočni programŠupak okol prsta in Mlamol
06:00 – 11:30Dnevni program-||-
11:30 – 12:00Šupak (S)hit na ripit:
vsak dan drug random
komad z zadnje plate na ripit
-||-
12:00 – 13:00ŠOP TOP:
ura najjačih komadov na ŠOP
powered by ŠOP Stats
-||-
13:00 – 14:00ŠOP BOTTOM:
ura spregledanih biserov na ŠOP
powered by ŠOP Stats
-||-
14:00 – 20:00Dnevni program-||-
20:00 – 00:00Večerni program (whatever that means)-||-

ŠOP NAPOVEDUJE:

Alles ist wie es muss sein. Sm dobu očitek, da sam govorim in nč ne nardim. Krčim. Res je.

morvern – Captain Trips (u dva)

HAY – večno poletje, če nauta šla tam, kjer je trava bolj zelena (to je kr lajtmotiv zadne cajte)

soapscum – bote vidl, we got him, where we want him (1.2021)

deny everything AKA samô-razglasheni radikalni amaterji – are you? no! tega se zlo veselim, trda ŠOP godba (pride kmalu, projekt a)

KITA – neki z GPU ventilatorji (font je razrešen, treba nam bronhi, kaejezejstem)

Guitar Heroes plata – Đo Uolš in kompanija, prjavu se je tut Stevie Rave On

Bushkapyetta – Jams (naslovko sm že vidu, California Dreams, projekt c)

Jozo Elektronik – vse od (oziroma, kako se napiše, mora še avtor sporočit, dejansko je biu prejšnji naslov od-do fejl, ker pač ni to naslov, tega najbrž ne bo)

Šovinjista! – Live @ Rostfraj izdamo vse, razen šovinjista)

Ninđa Zubar – Evo njene žvake (predn se gre na pico, k ma sam neko leplivo smetano gor)

Rimjob Texas – Orgy singel s komadom Public Violence (tale gre mogoč kr gor – tok cajta je že gor, da se ne spomnim, kaj naj bi ta stavk namigoval) če bo sreč najdu flac, js mam sam mp3, lahk se ga sliš na radiu, ŠOP radiu

Parental Advisory – Explicit Noise, v izdelavi, je komad (če bi se spomnu, katera sesija naj bi bla to, ampak zanč se je dal slišat prvi komad že skor narjen)

Dražen Stjepanović – Dražen i sin (projekt c)

KL – DoTheLaundryWhileICompose (najbrž nau nikol, smo se že sprjaznl, važn je sodelovat, 18.6.2021) selekcija komadov se je nardila clo, boljš rečen zmanjšala, projekt d

Lazar – delovni naslov je the return, sam to je lejm in se spremeni, dva komada odpadla od KL in najdla dom tle, projekt e, mislm, da to sicer več ne obstaja, nazadne, kukr se spomnem, greta ta dva komada buškapjeti


ŽIVAL MESECA:

Mel smo samoroga, nismo mel pa grifina še. Evo ga grifine.



Povezave do vseh Refleksij/Klientelizmov od zadnjih novic

- 2021-10-25: Odzven: Trinajst - Anomie - Plata

- 2021-10-12: RŠ + MARŠ: 100db: Trinajst - Anomie - Angry Children Are Our Future

- 2021-10-10: RŠ + MARŠ: Tolpa Bumov: Trinajst - Anomie - Inert Movement