SAMOČ - brez besed

ŠOP #222 | 2023/08/24


Ena najjačih, če ne najjača artista u podpodju končno na ŠOPu. “brez besed” fenomenalno zaobjame njuno naravno godbeno senzibilnost, sopostavitev v sonični krajini in improvizacijsko odličnost. Plata, narjena u težkih cajtih, poslušalca s svojstveno tenzijo lepo počaka, vzame in ga dolgometražni časovni postavki navkljub na koncu še vedno pusti v hrepenenju po še.

BREZ BESED sva vsak s svojim instrumentom glasbovala in zajela napetost v zraku, na nebu.

Naivna samouka, a vendarle občutljiva glasbenika, bolj naravnika kot umetnika, sva čutila oblake in pritisk celične pizdarije, ki je ne tako daleč stran od naju rezultirala v polkilogramski toči. Posnetke sva nadgradila še z okraski glasu in basa. Moonshine Disko. Kobilice.

Po nekem slučaju sva imela naslednjo glasbeno seanso ravno tisti večer, ko je Slovenijo poplavilo, in s tem zajela podobne napetosti neba. Celični Zbor. Charlie Chaplin hodi, z dežnikom v roki poleti kot Mary Poppins in Neznani Leteči Predmeti.

Po poslušanju posnetega sva se odločila, da si glede na kontekst, v katerem so improvizacije nastale, ti posnetki zaslužijo okvir. BREZ BESED

BAZA31 2023

SAMOČ:
Nastja Janžekovič – el.viola, vokal
Martin Ukmar – bobni, basArtisti na plati:SAMOČRefleksije/Klientelizem

- 2023-08-29: RŠ + MARŠ: 100db

- 2023-08-30: RŠ + MARŠ: 100db Radio MARŠ