ŠOP Records Novice - 13.7.2015

| 2015/07/13


33

Jozo tauha rožice za Nino. Avtoautoreferirajoče se samonanašalna 33. izdaja. Že na ŠOP radiu, že na Bandcampu, samo ne na jutubu jebote. Kot pravijo nuejdž kasetke: “Prisluhnite in slišali boste!” Potauhat džaba Jozotovo remek delo!

ŠOP Radio u(vod) sluha!

ŠOP na JUTUBU!

Diler na FEJSBUKU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!

 

 

NE POZABITE!

ŠOP SHOP

Vaši najljubši artisti na fizičnih nosilcih. Leva roka naj seže pod brado, da slina ne doseže tipkovnice, z desno pa KLIKNI NEŽNO! Dodana vrednost, če nočete nosilcev, potankate đabanac.

 

 

ŠOP REFLEKSIJE:

Rough Guide to Chale je seveda džezovska plata leta, škoda za vse jesenske džezerje, ki se bojo trudili.

Testament prvega resnega jazzy konkurenta je tokrat nadvse močan in zrel. Jozo Elektronik Sex Tet v svoj prvenec namreč vstopajo dorečeno, cinično, premeteno in nenazadnje širokogrudno. Tako rekoč prvobitni hišni bend, hišni ideološki podstat trilogije Zigmunt ter ob koncu hišna recenzija, limitirana izdaja štirih fonogramov, za potipati samo posvečenim posebnikom so detajli, s katerimi se izdaja nadalje mitizira. Slišano vsakič znova utrdi relief, sestavljen iz neštevnih glasbenih usedlin in sedimentov, hkrati pa se ne zadovolji z imperativom vsega po malo. Sex Tet vseskozi diha kot eno in le redko se zgodi, da neki inštrument sili v ospredje, osrednjega gradnika zvočne zavese pa bi poslušalec zaman iskal. In obratno. Lahko bi se celo reklo, da Jazz še nikoli ni bil tako razštelan in tako razcapan, a hkrati še vedno jazzovski. Še več, zahteva po strpnem pristopu zainteresiranega poslušalca je na mestu, saj celoten album šele po nekaj slišanjih deluje kot tekoča harmonija šestih inštrumentov, ki mestoma preidejo v subtilno spontanost, a ostajajo zvesti melodiji. Zato pa iz nje znajo iztisniti dobršno mero dramatičnosti, s katero so zmožni zatresti premnogo gora. Nadepsko!” [TP, iz ‘Jazz je širok pojem!’ v Šišenski jazzovski dvomesečnik, str. 344-429, julij/avgust 2015, ISBN 978-961-6949-27-9)

 

 

nepotizem
 

ŠOP KLIENTELIZEM:

ŠOP klientelizem je seveda tudi nepotizem. Djudi imajo vsi svoje plate, neka sad Jozo odmara in začne delat resno glasbo.

In ne, Diler ne more zrihtat teh majčk, ker so fen mejd, pod podpodjem.

Dopustujte več kot sedem dni hkrati.

 

 

ŠOP IGRE NA VEKOV VEKE™:

POZOR, PRIMETAJ! Končana je prva ŠOP igra na vekov veke. Zmagovalcev je bilo nekje 10, moralni zmagovalci so bili zgolj trije. Enim ni ratal, bojo potem. Diler iz bogatih izkušenj s prve ŠOP igre na vekov veke ustanavlja novo, nenadjebljivo igro: “Srečaj Dilerja takrat, ko ima plato pri sebi na vekov veke!”

Naslov igre je samozadosten, ko ima Diler pri sebi izvod kake žešče ŠOP plate, ga srečaj. S tem si zmagovalka/zmagovalec! Prejmeš izvod, ki ga ima Diler pri sebi, na licu mesta.

 

 

ŠOP NAPOVEDUJE:

Vrli komentator je nekoč dejal: “Na soncu je res vroče, ker sonce je res žgoče.” Potem se je lotil drugovrstnega novinarstva, menda bolj resnega. Gospodu Gajšku se torej zahvaljujemo za prekrasen uvid v poletno problematiko, katero vam odžene pišek s ŠOP Radia. In bendi s ponovno vprego.

 

Prihajajoče izdaje:

Gobe na Soncu – TBA, maj/junij/julij/avgust

Bushkapyetta (film, TBA)

Bushkapyetta – 1.1 (TBA, junij/julij)

Art Ensemble of Burt Reynolds – Lo-Fi Sesije z Burtom (TBA, poletje)

KL – PutARingOnMyPinky (september/oktober)

Kaganovich 7′ – ??? (TBA, september/oktober)KVAKVA 2015-06-18-2015-07-13