ŠOP Records Novice - 18.6.2015

| 2015/06/18


Cover

 

DVE PLATI

31. in 32. izdaja na ŠOP! Klikat na vse strani po sajtu. Logikom je vse jasno.

ŠOP Radio u(vod) sluha!

ŠOP na JUTUBU!

Diler na FEJSBUKU!

Neumorni artisti samo na ŠOP Records!

 

 

NE POZABITE!

ŠOP SHOP

Vaši najljubši artisti na fizičnih nosilcih. Leva roka naj seže pod brado, da slina ne doseže tipkovnice, z desno pa KLIKNI NEŽNO! Dodana vrednost, če nočete nosilcev, potankate đabanac.

 

 

ŠOP REFLEKSIJE:

[void]

 

 

20150613_021156

 

ŠOP KLIENTELIZEM:

Kaganovich je zarezu pred Cut Hands na MED 2015.

V petek se je zgodil nevemkateri MED 2015 s precej žgočim lineupom, na papirju fantastičnem, v praksi sledi. Pelal smo se tja z avtom, Diler pelu lagano, uvod v dogodke so nam bili nojzi dizla na zmernih 2000 obratov. Lokacija v Mariboru prekrasna, ni da ni, zapuščena ali opuščena tovarna s halami in top notch sanitarijami. Kdor je bil tam, mu je zadeva znana, kdor ne, pač gugl it. Sredi hal štiri halje, spredaj, levo, desno in na tleh. Tonske so bile pozne, početnik Dodecahedragraph štartal šele okoli polnoči, zaoral s pošteno in dinamično nojzačino, ampak časovno čist preteral. Človeku bi mogu en rečt, da to ne štima, utrujenost ušes je zadeva, ki obstaja. Tudi tistim parim đuskerjem, ki so falili dogodek in se razmetavali v pododrju bi podoben podatek godil. Zategadelj smo sledeča nastopajoča Mono Scarves preskočili iz zaodrja, pili vodico, imeli ponujene tablete, zavrnili in bentili nad slabo kondicijo, osemurnim delovnikom in še čem. Ocena iz varne razdalje pred nojzem in potencialnim bazdenjem zadaha je jedrnata. Slišno znatno podhranjen sound v primerjavi s prvokategornikom Nevenom, se je že v drugo vlekel predolgo in opita organizatorka je menda že dobila kako opazko, ni bila videti zadovoljna.

Dočakali smo osrednjo zvezdo večera Kaganovicha. Epski set je vpeljal s svežo, iz prihajajoče kasetke bobnečo razpaljeno kompozicijo, katere soundič je potem naprej peljal v ritmično razburkane industrial nojzačine. Če je pred nastopom napovedal pretežno štiri na pod set, je s kombinacijo lastnih in tujih skladb dokazal, da enostavne pojme jemlje najširše možno ter jih hkrati razdvaja, razkraja in razčefuka. Pokalo je precej, hrbti so se prepogibali. Takoj se je nabralo docela veliko folka in đuskali smo vsaj kakih četrt ure premalo, namreč Kaganovich je pustil ljudi lačne in ne site vsega kot prejšnja telebana. Da bi bilo še kdaj to kje bliže.

Ni nam znano, zakaj so sicer festival oglaševali z nekim djudom Cut Hands. Tip je sicr legenda, uizi ima rojstno ime enako, kot Reaganova bivša desna ali leva roka, to je pa to. Baš neki jak elektronik, kot se je poimenoval njega dni. Svoj setič je začel kmalu po Kaganovichu, monitor mu valda ni delal – prejšnji nastopajoči je moral to rešvat, ker tehniki WTF – ampak bistvo, legenda se je definitivno konsolidiral v očeh večine obiskovalcev. Sam ne z godbo. Monotono zvočno drajsanje je zaljšal s svojimi semi erotičnimi gibi in skrajno cringeworthy moovi. Staremu pervu sicer ni uspelo dvigovat kril, je pa prikradel nasmeške, predstavljali smo si ga pred spanjem, kako doma na karaoke mašino vadi Toma Jonesa. Ziher. Tipo si je zaslužil ovacije, po koncertih mu želimo grupike. Nismo sicer tega ‘po’ počakali, ker cela zadeva čist predolga in razvlečena. Šli domov in v avtu poslušali neke nove kompozicije Jozota, ki so v luči krasnega seta Kaganovicha izpadle medlo.

 

 

ŠOP IGRE NA VEKOV VEKE™:

Kdor pogrunta vsaj pet “cool people who don’t need statistics” z Jozotove majčke, pridobi fizični izvod ŠOP PLATE PO IZBIRI*, handmade by Diler. Tudi nariše vam kaj. Mogoče dobite tudi pivo, ampak to ni ziher. KLIK KLIK! Fotka by -+>> @ TRESK#6

*Na izbiro je kerakol plata, ki jo Diler zna/je voljan stisnt na en plošček.

 

Diler silne poizkuse pričakuje na diler@sop-records.org.

 

 

ŠOP NAPOVEDUJE:

Pojte na kak koncert, tut đaba bojo.

 

Prihajajoče izdaje:

Gobe na Soncu – TBA, maj/junij/julij/avgust

Bushkapyetta (film, TBA)

Jozo Elektronik – Hidden Project (junij)

Bushkapyetta – 1.1 (TBA, junij/julij)

Art Ensemble of Burt Reynolds – Lo-Fi Sesije z Burtom (TBA, poletje)

KL – PutARingOnMyPinky (september/oktober)

K. – ??? (TBA, september/oktober)

 KVAKVA 2015-06-08-2015-06-18